Preuverie de Sjnats
Wie zijn wij?

De historie van

Preuverie De Sjnats

De geschiedenis van de Sjnats 

Roermond is een stad met een rijke geschiedenis, de nederzetting aan de Roer bestond al in de Romeinse tijd. Door de eeuwen heen kreeg de nederzetting stadsrechten, werd hoofdstad van het Overkwartier Gelre, vervolgens Hanzestad en ook kerkelijk bolwerk.

De stad viel door de eeuwen heen onder bestuur van maar liefst 5 verschillende landen; Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en vervolgens het Koninkrijk der Nederlanden.


Café Preuverie De Sjnats ligt aan de Markt van Roermond naast de Christoffelkathedraal. Met een mooi uitzicht op de rijke koopmanshuizen van het oude historische Roermond. Wat zeker ook opvalt, is het imposante stadhuis uit 1700. In het torentje van het stadhuis bevindt zich de stadsbeiaard, die elke zaterdag tussen 12 en 13 uur door de beiaardier bespeeld wordt.


ROERMOND


- De Markt -

VERENIGING

FC FIETS

FC FIETS REMUNJ


FC Fiets Remunj is een recreatieve wielrenfietsvereniging, maar dus geen raceclub waarbij het gaat om zo hard mogelijk rijden. Het is een wielerclub waarbij mooie tochten gereden worden. De snelheid van de groep wordt aangepast aan de leden die aanwezig zijn. Tijdens het fietsen is veel aandacht voor de veiligheid! FC Fiets bestaat uit een A-ploeg (die fietst met een gemiddelde snelheid van net boven de 30 km/uur) en een B-ploeg (gemiddelde fietssnelheid onder de 30 km/uur). De tochten voeren door de mooie omgeving van Midden-Limburg en het grensgebied met België en Duitsland. Zowel mannen als vrouwen fietsen mee.


De leeftijden van de fietsers variëren van begin twintigers tot 75-plussers. En vreemd maar waar: FC Fiets Remunj heeft ook een aantal niet-fietsers onder de leden, oftewel onze wandelvrienden en “barkrökkers”. Plezier en samen uit, samen thuis staan voorop. Vanaf maart wordt gefietst op elke woensdagavond om 18.45 uur en op de zondagmorgen om 09.30 uur. Vertrokken wordt steeds vanaf de Preuverie De Sjnats in Roermond. De afstand bedraagt ongeveer 65 tot 75 kilometer. Na elke route eindigen ze ook weer bij Preuverie zodat het vocht dat ze tijdens 't fietsen zijn verloren weer rijkelijk aan te vullen 


Bekijk FC Fiets op STRAVA

Volg FC Fiets op Facebook